Nový projekt na Hatfe / Új projekt a Hatfán – „FOREST“

(SK) FOREST – Cezhraničné školy v prírode v Strede nad Bodrogom a v Bükkábrányi

Financované z programu Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko, rozpočet projektu: 57 382,54 EUR,

Reg.č. projektu:  FMP-E/1901/1.1/039

Cirkevná škola v prírode sv. Lukáša (Hatfa) s partnerom Obec Bükkábrány (HU) sa zapojili do nového projektu s podporou Európskej Únie.

Cieľom projektu je zachovanie a propagácia prírodných a kultúrnych hodnôt prihraničnej oblasti formou spoločných, interaktívnych programov škôl v prírode a tematických podujatí. Za účelom dosiahnutia cieľa budeme organizovať spoločné programy v rámci škôl v prírode a tematické dni pre deti zo základných škôl. Programy v rámci podujatí budú zostavené tak, aby deti vo forme hier spoznali  atrakcie, tradície, prírodné bohatstvá jednotlivých regiónov, čo týmto spôsobom doplní aj školské učebné osnovy.

Na dosiahnutie cieľov v rámci projektu je nevyhnutné realizovať rozvoj potrebnej infraštruktúry. V Bükkábrányi sa zhotoví Náučný chodník, ktorý oboznámi s flórou a faunou pohoria Bükk a jeho úpätia a vo Viničkách v tábore Hatfa, kde sa budú organizovať školy v prírode, dôjde k rekonštrukcii vonkajšieho osvetlenia areálu a elektrickej siete v jednej z drevených chatiek.

Dúfame, že aj napriek sťaženým podmienkam kvôli pandémii COVID-19 sa nám podarí zrealizovať vytýčené ciele.

(HU) FOREST – Határon átnyúló erdei iskolák Bodrogszerdahelyen és Bükkábrányban

Támogatva az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország programból, projekt költségvetése: 57 382,54 EUR

Projekt száma: FMP-E/1901/1.1/039

A Szent Lukács Egyházi Erdei Iskola (Hatfa) partnerségben Bükkábrány Község Önkormányzatával egy új pályázatba kezdtek az Európai Unió támogatásával.

A projekt fő célja a határtérség természeti és kulturális értékeinek megőrzése és bemutatása lesz közös, interaktív erdei iskolai programok és tematikus rendezvények segítségével. A cél elérése érdekében közös erdei iskolai programokat és tematikus napokat tervezünk szervezni az általános iskolás korosztály számára. A rendezvények programjait úgy tervezzük összeállítani, hogy a gyerekek játékos formában megismerjék a régiók nevezetességeit, hagyományait, természeti értékeit, amely jól kiegészíti az iskolai tananyagot.

A projekt keretében a célok megvalósításához elengedhetetlen kisléptékű infrastruktúra-fejlesztést is megvalósítunk, Bükkábrányban kiépítésre kerül a Bükk és Bükkalja élővilágát bemutató tanösvény, Szőlőskén pedig az erdei iskolai programok helyszínéül szolgáló tábort korszerűsítjük egy faház villamoshálózatának felújításával, illetve a kültéri világítás felújításával.

Reméljük, hogy a jelenlegi COVID-19 járvány által nehezítet körülmények lehetővé teszik sikeresen véghezvinni a kitűzött célokat. 

One thought on “Nový projekt na Hatfe / Új projekt a Hatfán – „FOREST“

  1. Ahoj, toto je komentár.
    Pre správu, úpravu alebo mazanie komentárov si pozrite sekciu Komentáre na nástenke.
    Profilové obrázky komentujúcich sprostredkúva služba Gravatar.

Comments are closed.